Huitfeldt ber Siv Jensen beklage Tajik-utspill

Seniororganisasjonen i Frp har kommet med kraftige utsagt mot Hadia Tajik på Facebook.
Seniororganisasjonen i Frp har kommet med kraftige utsagt mot Hadia Tajik på Facebook.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortingsrepresentant Anniken Huitfeldt (Ap) ber partileder Siv Jensen rydde opp etter Frp-utsagn om at Ap-nestleder Hadia Tajik har som mål å islamisere Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette må Frp ta tak i. Siv Jensen må beklage. Nå har det vært flere tilfeller av dette, og nå må partiet rydde opp. Alle kan si hva de mener, men dette går over grensen, sier Huitfeldt til Nettavisen.

Oppdrag fra Allah

Huitfeldt reagerer kraftig på utsagn som seniororganisasjonen til Frp i Vestfold kom med på sin offisielle Facebook-side.

«Hun har en «mission» fra Allah om å muslimisere Norge, og det kan hun ikke gjøre i Pakistan! Alle som kommer har samme oppgave, store og små, med og uten våpen» skriver Frp-laget i en kommentar til en artikkel som seniororganisasjonen ifølge Tønsbergs Blad omtalte torsdag.

– Det går ikke an å mistenkeliggjøre hennes politiske motiver, i dette tilfellet kvinner og likestilling, ene og alene på grunn foreldrenes bakgrunn, sier Huitfeldt.

Trekker seg

Tønsbergs Blad skriver fredag at facebook-gruppen til seniororganisasjonen i Vestfold er slettet. Administratoren som la ut innlegget, Roald Bentzen, trekker seg fra alle sine verv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fylkesleder for Fremskrittspartiet i Vestfold, Frode Gaasland, opplyser at Bentzen trakk seg frivillig. Både han og lederen for seniororganisasjonen i Vestfold, Solveig Bagås, beklager uttalelsen.

– Denne uttalelsen er ikke i tråd med vår politikk, og er helt uakseptabel, sier Gaasland.

Hadia Tajik ville selv ikke kommentere saken overfor NTB fredag ettermiddag.