Nokas-vekter skjøt med startpistol på jobb

<p></p>
<p>Vekteren som er siktet for å avgi falsk forklaring etter dramaet i går, skal ha avfyrt et feilskudd med en startpistol. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix</p>
Vekteren som er siktet for å avgi falsk forklaring etter dramaet i går, skal ha avfyrt et feilskudd med en startpistol. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Nokas-vekteren avga falsk forklaring etter å ha såret seg selv med startpistol mens han var på jobb på Blindern fordi han fryktet for jobben sin, ifølge forsvareren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Bakgrunnen er at han hadde et uhell i forbindelse med skudd fra en startpistol. Det gikk ikke slik det skulle, og han fikk brennmerke og partikler inn under huden på armen og i ansiktet, opplyser forsvarer Trygve Staff til NRK.

Vekteren ringte selv arbeidsgiverens alarmsentral og meldte fra om at han var skutt av ukjente gjerningsmenn.

– Han skjønte at det ville bli avdekket at han bar denne pistolen om han meldte fra om dette selv, og han valgte derfor å varsle alarmsentralen. Da fortalte han i stedet at noen hadde overfalt ham og skutt ham. Han sier det var et panikkinnfall, og han er dypt fortvilet, sier forsvareren til VG.

Hendelsen skjedde på universitetsområdet på Blindern i Oslo natt til onsdag 5. august.

Mannen, som har vært ansatt i Nokas siden 2011, har i alt varslet om tre drapsforsøk mot seg mens han var i tjeneste de siste tre årene.

– Han sier at disse to hendelsene var reelle overfall og angrep mot ham, og at det har vekket en uro i ham, forteller Staff til VG.

Personvernpolicy