Kaldeste juli-været siden 1996

Folketomt på det populære badestedet Foten utenfor Fredrikstad en regnværsdag i juli sommeren 2015. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Folketomt på det populære badestedet Foten utenfor Fredrikstad en regnværsdag i juli sommeren 2015. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Juli har vært den kaldeste måneden her til lands siden 1996. Likevel var det små avvik, og månedstemperaturene lå bare 0,7 grader under normalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juliværet i år var preget av nattefrost i Hordaland og den kaldeste badetemperaturen på 18 år langs sørlandskysten.

– Grunnen til at mange er misfornøyde i år, er nok at vi hadde en fantastisk varm juli i fjor. Sammenlignet med den, har årets juli vært svært kjølig, forklarer klimaforsker Jostein Mamen.

Les også: – Nå blir det varmere enn normalen

Normaltemperatur i juli er kjølig og da blir ikke avviket stort.

Selv om det ikke har vært tropenetter eller varmerekorder har flere steder i Norge fått fine dager innimellom. Den høyeste temperaturen ble målt 2. juli i Meråker, der gradestokken viste 31,4 grader pluss, ifølge Yr.no.

Les også: – Op­ti­mis­ter takler dårlig sommervær dårligere enn pes­si­mis­ter

Den kaldeste temperaturen var i Finnmark som fikk det kjøligste været siden 1989, 3 grader over normalen i snitt. På den positive siden har det også vært 25 prosent mindre nedbør enn vanlig flere steder i Finnmark.

Sjekk været der du er

Følg ABC Nyheter på Instagram - en annerledes nyhetskanal.

Personvernpolicy