Frp-politiker: – IS-terrorister kan komme til Finnmark

Grensestasjonen Storskog Boris-Gleb på grensen mellom Norge og Russland kan benyttes av terrorister, frykter stortingspolitiker fra Frp. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Grensestasjonen Storskog Boris-Gleb på grensen mellom Norge og Russland kan benyttes av terrorister, frykter stortingspolitiker fra Frp. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Stortingspolitiker Jan Henrik Fredriksen (Frp) fra Sør-Varanger frykter at terrorister fra IS skal komme seg til Norge over grensestasjonen mellom Norge og Russland i Storskog i Finnmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier han til iFinnmark , etter at en delegasjon fra Fremskrittspartiet på Stortinget besøkte Østfinnmark politidistrikt og politimester Ellen Katrine Hætta mandag.

– Det kommer langt flere asylsøkere over Storskog grensestasjon nå enn tidligere. 88 så langt i år, mens det tidligere har vært én til fem i løpet av et helt år. Det skaper store utfordringer, og er en problemstilling vi må ta på det aller største alvor, sier Fredriksen.

Han ønsker personell på grensen med kompetanse på terrorproblematikk.

– I dag vet vi ikke om de som kommer, er terrorister fra IS, eller om dette er fredelige folk. Vi må ha gode løsninger på plass, for å kunne håndtere problemer som kan oppstå, sier stortingspolitikeren fra Finnmark.

Politimester Ellen Katrine Hætta deler ikke Fredriksens frykt:

– Jeg mener vi har kompetanse til å ivareta denne oppgaven. Men det er klart; med langt flere asylsøkere, går det med mer ressurser til denne oppgaven.

Grensestasjonen Storskog i Øst-Finnmark, den eneste på den norsk-russiske grensen, har opplevd en tredobling i trafikken de siste årene. I 2006 passerte 110.000 grensen, i 2013 ble det registrert 320.000 grensepasseringer.

Personvernpolicy