Ukrainas president langer ut mot Putin

Ukrainas president Petro Porosjenko beskylder president Vladimir Putin for å ville ta over hele Europa. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Ukrainas president Petro Porosjenko beskylder president Vladimir Putin for å ville ta over hele Europa. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Ukrainas president Petro Porosjenko beskylder Russlands president Vladimir Putin for å ville ta over «hele Europa» og mener at Finland og de baltiske statene står utsatt til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Putin vil gå så langt som vi tillater, ikke bare når det gjelder Ukraina, men hele Europa, sa Porosjenko til den franske radiokanalen RFI mandag.

Senere mandag skulle det være samtaler mellom utsendinger fra Russland, Ukraina, Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) og de prorussiske opprørerne. Målet er å få slutt på kampene i det østlige Ukraina.

Porosjenkos uttalelser skapte ikke den beste atmosfære for disse samtalene.

– Hvis jeg var blitt spurt for to år siden, ville jeg sagt at det som pågår nå, ville vært umulig, at etterkrigstidens sikkerhetssystemer ikke ville ha tillatt det. Men hvis du spør meg i dag, må jeg dessverre si at alt er mulig etter annekteringen av Krim og det østlige Ukraina, ifølge presidenten.

Den ukrainske presidenten la til at kampen mot opprørerne i Øst-Ukraina må ses som en kamp for hele Europa.

– Er et angrep mot Finland mulig? Ja, og det vet finnene. Er et angrep mot Balkan tenkelig? Igjen, ja, sa Porosjenko.

Personvernpolicy