Rekordmange ledige utleieboliger

Det står mange ledige ledige leiligheter i år.
Det står mange ledige ledige leiligheter i år. Foto: Krister Sørbø / NTB Scanpix

I alt 9.300 leieboliger står tomme idet studentene gjør sitt storinnrykk i byene. Det skyldes at for mange har spekulert i eiendom, sier sjeføkonom Elisabeth Holvik i Sparebank 1.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idet sommerferien går mot slutten, ligger 9.300 ledige utleieboliger ute på Finn. Det er det høyeste antallet noensinne, ifølge Utleiemegleren.

– Utleiemarkedet vi ser nå kan være første tegn på en boligboble, sier sjeføkonomen til Klassekampen.

Holvik mener det er høyst usikkert om alle de ledige boligene blir fylt opp av studenter og andre i løpet av de kommende ukene.

– Spørsmålet er hva de som ikke får leid ut boligen vil gjøre. Vil de selge den eller sette ned prisen? Mest sannsynlig vil leieprisene gå ned, sier hun.

Statistikk fra Utleiemegleren viser at leieprisen for ettrommere har falt de siste to månedene.

– Det blir spennende å se hvor mange boliger som fortsatt ikke er leid ut om en måneds tid. Er vi i samme situasjon når vi kommer til september, er det et klart tegn på at det har vært for høye investeringer i boliger for utleie, sier hun.

Det rekordhøye antallet utleieboliger betyr at jakten på et sted å bo for nyankomne studenter blir lettere enn før, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

– For tre år siden kunne man gå på visning til utleieboliger der det var åtti mennesker og kø nedi trappa. Sånn er det aldri lenger, sier han til Klassekampen.

Personvernpolicy