– Jeg kan komme overens med Putin

Donald Trump tror han og sin eventuelt framtidige russiske presidentkollega kan få et godt forhold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump har tatt privatjeten sin og dratt på tur i Skottland og golfturneringen British open. På en pressekonferanse benyttet han sjansen til å snakke om USAs forhold til andre land, verdensfred og de store politiske linjene i verden.

Forretningsmannen som ønsker å bli republikanernes presidentkandidat hevdet at tross USAs politiske korrekthet mot resten av verden, har landet aldri vært mer mislikt.

I dress og en rød trailercaps langet han, i sedvanlig Trump-stil, ut mot det han kaller ubrukelige og udugelige ledere for landet. Ifølge ham har de opparbeidet et veldig dårlig forhold til Russland, men at ting vil blir annerledes med ham selv i presidentrollen.

– Jeg tror jeg kunne kommet godt overens med Vladimir Putin. Folk spør hva jeg mener med det, jo, vi hadde kommet godt overens, sier Trump.

Før i valgkampen har han verbalt sparket John McCain på leggen ved å rakke ned på krigshelten, og han har kalt partikollega Lindsey Graham for en tigger.

Les også: Trump vil ikke unnskylde seg for McCain

Fyrer løs

Sittende president Barack Obama har blitt en av flere skyteskiver den frittalende eiendomsmagnaten jevnlig fyrer av mot.

Også Obamas forhold til Russland ble behørlig nevnt uten Trumps pressekonferanse i Glasgow.

– Han hater Obama, Obama hater han. Vi har et utrolig dårlig forhold. Hillary Clinton var utenriksminister, og hun var den verste i vår historie. Verden gikk til grunne med henne som utenriksminister, og nå vil hun bli president, sa Trump.

På en meningsmåling publisert torsdag, hadde Trump 20 prosent oppslutning blant republikanske velgere, men Hillary Clinton har større støtte i den demokratiske blokka, skriver NBC News.

Les også: Trump langer ut mot enda en partikollega

Sanksjoner

De to stormaktene har hatt et kjølig forhold i lange tider. Forholdet kjølnet enda noen hakk som følge av situasjonen i Ukraina, da Russland ble ilagt sanksjoner av både USA og EU.

I juli i fjor, da Obama strammet inn sanksjonene ytterligere sa han følgende om Russland:

– Russland er nok en gang i ferd med å isolere seg fra verdenssamfunnet.

Les også: Trump krever 500 millioner dollar fra TV-kanal

Personvernpolicy