Politiskandale i Skottland

Politiet brukte tre dager på å rykke ut til trarfikkulykken som kostet et ungt ektepar livet.
Politiet brukte tre dager på å rykke ut til trarfikkulykken som kostet et ungt ektepar livet. Foto: Alastair Grant / Ap / NTB Scanpix

Først tok det tre dager før politiet rykket ut til ulykken, deretter ringte de offeret etter at hun var erklært død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Skottland er i hardt vær etter at et ungt ektepar kjørte av veien og ble hardt skadd. Tidligere i juli ble det meldt om en trafikkulykke på M9, men politiet rykket ikke ut før etter tre dager, skriver Daily Record.

Bilen deres ble oppdaget av en gårdbruker flere dager etterpå, og først da han varslet politiet ble det tatt affære. Mannen døde på stedet, mens kona til slutt ble funnet bevisstløs, men i live.

Tobarnsmoren døde senere på sykehuset etter å ha ligget i kunstig koma.

– Av grunner som er under etterforskning, ble ikke meldingen om ulykken fulgt opp umiddelbart. Etterforskning er nå i gang for å finne ut hva som har skjedd, sier politiet i en uttalelse, ifølge Daily Record.

Den voksende skandalen skal granskes av Police Investigation and Review Commissioner, et organ som etterforsker politiet i klanderverdige forhold.

Under etterforskningen av trafikkulykken prøvde politiet å få kontakt med søsteren til den avdøde kvinnen. I forsøket på å nå henne, ringte en politiansatt begge søstrenes mobiltelefoner.

Politibetjenten la igjen en beskjed på den avdødes svarer og ba henne ringe opp igjen - ti dager etter at hun døde.

Broren til den drepte er rasende på politiet.

– Konstabelen ba henne ringe dem opp igjen. Tuller de med oss? Er politiet virkelig seriøse?, spør han.

Personvernpolicy