Homo-blemme for Google

Utestedet The Shift i Sydney fikk beskjed om at homsebaren ville bli fjernet fra Google fordi det var en homsebar.
Utestedet The Shift i Sydney fikk beskjed om at homsebaren ville bli fjernet fra Google fordi det var en homsebar. Foto: Jaime Reina / Afp / NTB Scanpix

Internett-giganten havnet i pinlig situasjon da de ville fjerne homsebar fra søketjenesten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et av Sydneys mest kjente utesteder for homofile, The Shift, skulle enkelt og greit oppdatere informasjonen om seg selv på Google Maps, men det gikk ikke like glatt som antatt, skriver Sydney Morning Herald.

En av utestedets ansatte ringte Google for å få hjelp til oppdateringen, men ble fortalt at stedet ville bli fjernet fordi det er en homsebar.

– Google støtter ikke lenger homsebarer, og flere liknende steder vil bli fjernet fra våre sider, sa den lite velvillige servicepersonen i andre enden.

Les også: Nettsider kan bli vanskeligere å finne med Google-endringer

Ekstra flaut er det for Google som promoterer seg som en støttespiller for homofile og lesbiske, blant annet ved å sponse en stor parade i Sydney.

I en epost ble det igjen understreket at the Shift ikke følger Googles quality guidelines, og derfor ikke kunne stå oppført i søketjenesten.

Konfrontert med situasjonen, beklager Google Australia det som har skjedd. De forklarer at selskapet bruker et underselskap i India til slike henvendelser, og personen The Shift var i kontakt med trolig var ansatt der.

Les også: Google til Mongolia på hesteryggen

Personvernpolicy