I natt blir det vått

<p>Natt til onsdag og gjennom onsdagen blir det vått i Sørøst-Norge.</p>
Natt til onsdag og gjennom onsdagen blir det vått i Sørøst-Norge. Foto: Flickr CC

Sør-Norge kan få veldig mye vann på kort tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Metorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for fylkene i Sørøst-Norge. Varselet gjelder fra sent tirsdag og de neste 24 timene.

Det ligger allerede tirsdag kveld i 19-tiden et lavtrykk over Skagerak som gir fra seg litt regn, men dette lavtrykket er ikke det Metorologisk institutt har sendt ut varsel om.

– Lavtrykket som nå gir litt nedbør i Agder og Telemark blir forsterket gjennom natta. Det blir kraftige byger i de sørligere delene av landet, sier vakthavende metorolog ved Meteorologisk institutt, Marianne Foss til ABC Nyheter.

Sjekk været der du er

Varselet gjelder for Akershus, Oslo, Agder-fylkene, Østfold, Vestfold, Buskerud og Hedmark. Som vanlig med bygevær på sommerstid er det ikke mulig å si nøyaktig hvor, når og hvor mye regn som kommer.

Varselet fra meteorologene sier at det kan komme 40 millimeter på de 24 timene OBS-varselet gjelder for.

– Noen steder kan det komme så mye som 50 millimeter, sier Foss, og legger til:

– Hedmark kunne kanskje sluppet OBS-varselet, men det kan gå noen byger lengst sør i fylket. Vi er også litt usikre på hvor langt vest det kommer. Jo lengre sør i Norge, jo mer regn, sier Foss.

I Buskerud viser prognosene at det sør for Hønefoss trolig blir veldig vått, skriver Drammens Tidende.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus