SELFIE-INTERVJUET – våre digitale vaner

Leder tung politiavdeling: – Håper avhørene kan skrives ut automatisk

<p>IVRIG TWITRER: Men det er en annen app politiinspektør Grete Lien Metlid drømmer om: – En felles politiapp som publikum kan bruke. Savner at vi har en enkel måte å ta i mot informasjon på når hendelser skjer, og ikke minst mulighet til at publikum enkelt kan sende bilder og video til oss.<br></p>
IVRIG TWITRER: Men det er en annen app politiinspektør Grete Lien Metlid drømmer om: – En felles politiapp som publikum kan bruke. Savner at vi har en enkel måte å ta i mot informasjon på når hendelser skjer, og ikke minst mulighet til at publikum enkelt kan sende bilder og video til oss.
Foto: Grete Lien Metlid

Politinspektør Grete Lien Metlid drømmer om at lydopptak tatt i avhør skrives ut automatisk - slik at politiet kan bruke enda mer av sin verdifulle tid på å etterforske og oppklare saker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grete Lien Metlid (49) leder Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Nylig fikk seksjonen 18 nye ansatte, i tillegg til de 95 som allerede jobber der. Men Metlid skulle gjerne utnyttet ressursene enda bedre. Derfor håper hun teknologien om noen år kan bidra:

– Som leder for en etterforskerenhet, hvor vi tar mange avhør og skriving av avhørene tar mye tid og ressurser, så skulle jeg ønske vi fikk god nok teknologi til at utskrifter av lydopptak/avhør kunne skje med tekniske løsninger. Men det er nok et stykke dit. Selv om teknologien finnes, er den ikke god nok i dag med de høye kvalitetskravene vi må sette.

Dette gjør jeg nå: – Er på jobb igjen for en trygg hovedstad – etter en lang og god ferie.

Dagens første knapp: – Må tilstå at det er mobilen…

Dagens første nyheter får jeg fra: – Sjekker nettavisene, og så leser jeg Aftenposten (på papir) mens jeg drikker kaffe.

Mitt favorittnyhetssted på nett? Twitter – holder meg oppdatert.

Jeg foretrekker å bruke: – Mobil – alltid tilgjengelig.

Dette nettstedet bruker jeg mest på jobben: – Selvfølgelig det interne nettet til politiet, men alle medianettstedene er viktig for meg. Og så liker jeg å surfe litt på politijobb.no, da får man med seg litt om hva som rører seg i politi-Norge.

Mitt tips til reise-app eller -nettsted? – Reiser ikke mye , så har nok ikke noen gode tips der… Liker heller å reise tilbake til samme sted og bli kjent på egenhånd. Men jeg googler jo en del.

Dette nettstedet/tjenesten bruker jeg mest i fritiden? –Tja – kanskje Oslo kino / nfkino.no. Er veldig glad i film på kino, og går ofte på kino.

Min favoritt-app: Twitter.

Hvilken app skulle du ønske fantes? – Må bli en felles politiapp som publikum kan bruke. Den kommer vel etter hvert. Savner at vi har en enkel måte å ta i mot informasjon på når hendelser skjer, og ikke minst mulighet til at publikum enkelt kan sende bilder og video til oss.

Min favorittblogger: – Leser lite blogg – men liker Tinteguri (Anita Krohn Traaseth, adm. dir. i Innovasjon Norge).

De største fordelene med digitaliseringen av samfunnet er: – Raskt og tilgjengelig – og så mye mindre papir.

Denne appen / dette nettstedet tror jeg ikke andre bruker: – Kan ikke tenke meg hva det skulle være…

Hvordan tror du nettavisene ser ut om ti år? – Mer rettet mot den enkelte leser sine behov og interesser.

Når du skal slappe av eller bare la deg underholde – hvilken app/nettsted velger du da? – Da unngår jeg vel egentlig app/nettsted. Ser heller en film, eller går meg en tur i Oslos gater…

Hva burde ABC Nyheter satse på for å bli bedre? – Det tror jeg ikke jeg skal svare på. Men har lagt merke til at ABC Nyheter har hatt en del saker om politiet – med kritisk blikk. Det tenker jeg vi må både tåle å stå i, og at det er viktig med debatt og ulike perspektiver nå når politiet er i endring.Personvernpolicy