Berlusconi: – Putin vil ha meg som minister

Vladimir Putin og Silvio Belusconi er gamle venner.
Vladimir Putin og Silvio Belusconi er gamle venner. Foto: Ria Novosti / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands president Vladimir Putin skal ønske å gi Italias skandalerammede tidligere statsminister Silvio Berlusconi russisk statsborgerskap, sågar gjøre ham til sin økonomiminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opplysningene kommer angivelig fra Berlusconis munn og står å lese i torsdagens La Stampa. Uttalelsen skal ha falt under et middagsselskap.

– I Italia er jeg skjøvet ut på sidelinjen, men Putin har fortalt meg at han er villig til utstede statsborgerskap og betro meg jobben med å lede økonomidepartementet, heter det i La Stampas Berlusconi-sitat.

Den 78 år gamle omstridte milliardæren er hjemsøkt av en rekke saker som verserer i domsapparatet. Nylig ble han dømt til tre års fengsel for å ha bestukket en senator.

Tidligere i år avtjente han en pålagt samfunnstjeneste for skattejuks, men han gikk fri av anklagen om å ha hatt sex med en mindreårig danser kjent som Ruby The Heart Stealer. Dommerne mente at han umulig kan ha skjønt at hun var mindreårig.

Putin og Berlusconi har lenge vært å anse som venner. Under et besøk av Putin i Roma i fjor lovet Berlusconi sin gamle venn at han ville arbeide for å få hevet sanksjonene mot Russland.