Tre menn mistenkt for voldtekt av norsk tenåringsjente i Kroatia

Den norske ambassaden i Zagreb har vært i kontakt med kvinnen vedrørende konsulær bistand, opplyser Utenriksdepartementet.
Den norske ambassaden i Zagreb har vært i kontakt med kvinnen vedrørende konsulær bistand, opplyser Utenriksdepartementet. Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix

En norsk jente i tenårene skal ha blitt voldtatt på et utested i en havneby i Kroatia. Tre australske menn er mistenkt i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske ambassaden i Zagreb har vært i kontakt med jenta vedrørende konsulær bistand, opplyser Utenriksdepartementet til VG.

Overgrepet skal ha skjedd rundt klokken 1.30 den 16. juli på et herretoalett på et utested. Påtalemyndigheten opplyser i en pressemelding at de har avhørt tre australske menn i starten av 20-årene. De er mistenkt for seksuelt overgrep, men hevder hendelsen var frivillig og at den norske jenta samtykket til den seksuelle omgangen.

I påvente av videre utredning av saken har politiet nå løslatt mennene, men passene deres er konfiskert, slik at de ikke skal forlate landet.

Personvernpolicy