Her er begeret fullt for sirkuselefantene i Danmark

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske Oddmar filmet da elefantene gikk amok. Nå har videoen hans gått verden rundt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er en helt ny verden for meg. Jeg ante ikke hva jeg sto midt oppe i da jeg filmet, sier Oddmar Nygård til Oppland Arbeiderblad.

Gjøvik-mannen var på ferie i Danmark da han havnet midt i et elefantdrama i Karrebæksminde.

Ble stresset

Sirkuselefantene ved Sirkus Arena, som er Nordens største sirkus, skulle en tur på stranda for å bade, slik de gjør hver sommer. Nygård og sønnen var blant de mange skuelystne, og hadde funnet seg en høyde med god utsikt.

Til lokalavisen forteller Nygård at elefantene virket å være i godt humør, men etter hvert ble de stresset av folkemengden rundt dem.

Plutselig fikk elefantene nok og de ansatte ved sirkuset mistet kontrollen. En av elefantene flyttet en personbil flere meter.

– Ikke skummelt

Nygård tok det hele med stor ro.

– Sønnen min ble tråkket på leggen av en fyr som ville bort, men dette var ikke skummelt i det hele tatt. Elefanten roet seg fort, og fikk være ute og spise gress til kveldens forestilling begynte, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at Nygård la ut videoen på nettet, har den blitt spredd verden rundt, og flere internasjonale medier har omtalt saken og vist gjøvikenserens video.

– Ungene har sett hvor fort noe sprer seg på nettet. Filmen har flyttet seg fra min Iphone til amerikansk, tysk, engelsk og tsjekkisk TV i helga! En annen lærdom er hvordan historier forandrer seg. De glade, men stressa elefantene framstilles som sinte og aggressive i mediene, sier han til Oppland Arbeiderblad.