Minst sju afghanske soldater drept i feilskyting

En såret afghansk soldat får behandling etter et luftangrep i Baraki Barak i provinsen Logar i Afghansitan mandag.
En såret afghansk soldat får behandling etter et luftangrep i Baraki Barak i provinsen Logar i Afghansitan mandag. Foto: Stringer/afghanistan / Reuters

Minst sju afghanske regjeringssoldater ble drept mandag da amerikanske helikoptre tok feil av venn og fiende og bombet sine egne partnere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To helikoptre angrep i morgentimene det de trodde var en fiendtlig kontrollpost i Baraki Barak-distriktet i den urolige Logar-provinsen, opplyser en afghansk militærtalsmann.

Både distriktsguvernør Mohammad Rahim Amin og Logars visepolitisjef sier ti afghanske soldater ble drept. En amerikansk talsmann opplyser at sju ble drept. Ifølge Amin var det to amerikanske helikoptre som angrep. Han mener det ikke kunne være i tvil om hvem som befant seg på kontrollposten.

– Det afghanske flagget hang ved kontrollposten da amerikanerne angrep, sier han.

Den amerikanske militærtalsmannen Wilson Shoffner i Kabul opplyser at hendelsen blir gransket.

Amerikanske fly og droner utfører jevnlig angrep mot Taliban-stillinger og andre militsgrupper, selv om de fleste utenlandske styrkene som deltok i ISAF, trakk seg ut av mot slutten av fjoråret.

Angrepet mandag morgen fant sted i et område der Taliban ofte er i kamp mot afghanske regjeringsstyrker, men guvernøren i Logar understreker at kontrollposten som ble bombet, ikke var «mistenkelig».

Personvernpolicy