Varmeste juni måned i manns minne

Ei jente smiler etter å ha fått vannflasker fra en veldedighetsorganisasjon Karachi i Pakistan 28. juni. Over 1.150 mennesker mistet livet som følge av varmen i og rundt havnebyen sør i landet forrige måned.
Ei jente smiler etter å ha fått vannflasker fra en veldedighetsorganisasjon Karachi i Pakistan 28. juni. Over 1.150 mennesker mistet livet som følge av varmen i og rundt havnebyen sør i landet forrige måned. Foto: Akhtar Soomro / Reuters

Jorda har satt nok en varmerekord. Forrige måned ble den varmeste juni måned siden målingene startet for 135 år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser nye tall fra National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) i USA.

De globale overflatetemperaturene i juni i år lå 0,88 grader høyere enn gjennomsnittet for juni måned i forrige århundre, viser NOAAs månedsrapport.

Temperaturen er den høyeste som er registrert hittil for juni måned i måleseriene, som går helt tilbake til 1880. Den forrige junirekorden ble satt i fjor.

Også årets seks første måneder satte varmerekord, viser mandagens statistikk. De globale overflatetemperaturene var 0,85 grader høyere enn gjennomsnittet for 1900-tallet og er de høyeste som er målt i perioden januar til juni.

Den forrige rekorden for halvåret ble satt i 2010.

Fjorårets temperaturstatistikk viser at 2014 samlet sett er det varmeste året som hittil er målt. Inneværende år ligger altså foreløpig godt an til å slå denne rekorden.

Personvernpolicy