Meny

Norsk skip setter 451 migranter i land på Sardinia

Gjennom fire redningsoppdrag har Siem Pilot plukket opp over 1.900 migranter i Middelhavet. Dette bildet er fra slutten av juni. Foto: Kripos / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske skipet Siem Pilot har i to døgn hatt 451 migranter om bord etter flere redningsaksjoner i Middelhavet. Migrantene overføres lørdag til den italienske øya Sardinia.

Mannskapet på Siem Pilot fikk torsdag melding om et gummifartøy med migranter rundt seks timer seiling fra skipets posisjon. Båten hadde 120 personer om bord som ble brakt i sikkerhet på det norske skipet.

Samme kveld ble ytterligere 331 migranter og en død person overført til Siem Pilot. Tidligere på dagen ble de reddet i tre aksjoner utført av en italiensk fregatt.

Redningsaksjonene skjedde sør for Malta, ned mot libyske kysten.

Torsdagens oppdrag er det fjerde redningsoppdraget for Siem Pilot etter at det begynte å delta i EUs Operasjon Triton i Middelhavet i juni.

Oppdraget har vært krevende for mannskapet.

Les også: Siem Pilot satte 768 båtflyktninger i land

– Flere av migrantene var skadd og har hatt behov for behandling og oppfølging fra sanitetspersonellet under transporten. I tillegg måtte vi underveis evakuere en gravid kvinne med bistand fra maltesiske myndigheter, sier styrkesjef Erling Olstad.

Av de 451 migrantene er det 363 menn, 62 kvinner og 26 barn, hvorav flere av dem er spedbarn. Migrantene har oppgitt 17 ulike nasjonaliteter.

Totalt har mannskapene på Siem Pilot reddet 1.924 migranter siden skipet sluttet seg til Operasjon Triton.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus