Mirakeljenta som overlevde flykrasj:– Var sikker på jeg skulle dø

En åpenhjertig Autumn forteller hvordan hun overlevde de to dagene alene i fjellet i nytt intervju. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et lite plaster i ansiktet og en bandasjert hånd er de eneste sporene etter at Autumn Veatch (16) overlevde et småflykrasj.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ste-besteforeldrene skulle fly 16-åringen hjem til Washington fra Montana i USA i et privat småfly, men på vei over fjellene gikk det galt.

Se intervju med mirakeljenta øverst i artikkelen.

Småflyet styrtet og begge besteforeldrene omkom. Autumn kom seg ut av flyvraket og i ett døgn satt hun i fjellet og ventet på hjelp.

– Jeg vinket desperat til fly som fløy over meg, selv om jeg visste at de ikke kunne se meg gjennom gulvet, sier den modige jenta i et åpenhjertig intervju.

– Likevel ga det meg et håp, for når et fly kom over meg visste jeg at det fortsatt eksisterte mennesker der ute.

Holdt motet oppe

Til slutt skjønte Autumn at ingen kom for å hjelpe henne, så hun begynte å traske langs en elv ned fra fjellene. Ifølge ABC News ble hun plukket opp langs en motorvei og kjørt til nærmeste bensinstasjon hvor hun fikk ringt faren og nødetatene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mens jeg gikk tenkte jeg på faren min og familien, vennene mine og ikke minst kjæresten min. Jeg ønsket så sårt å se dem igjen, smiler 16-åringen som nå, bare seks dager etter flystyrten, kun har en brannskadd hånd og et par skrubbsår som merker etter den tragiske hendelsen.

– Jeg var sikker på jeg skulle fryse i hjel. Spesielt den andre dagen, forteller hun, og legger til at all kunnskap hun har om å overleve i villmarken kommer fra reality-programmer hun så da hun var yngre.

– Men de husket jeg ikke så mye fra, så jeg måtte bare gjøre så godt jeg kunne.

Bakgrunn: – Jeg vet ikke hvor vi krasjet, men jeg var den eneste som kom meg ut

– Sterkere enn hun tror

Far David Veatch derimot visste at datteren ville klare seg. Til nyhetsbyrået AP sa han like etter at Autumn var lagt inn på et sykehus i Washington, at datteren har større kapasitet enn hun selv aner.

– Allikevel er jeg overrasket over hvor god tilstanden hennes er, sa faren.

Den modige 16-åringen ble ikke på sykehus mer enn to dager. Der ble hun behandlet for dehydrering og for brannskadene hun hadde pådratt seg.

I videoen under kan du høre samtalen Autumn hadde med nødsentralen da hun endelig fant sivilisasjon: