MH-17-pårørende saksøker russer

Foto: Maxim Zmeyev / Reuters

En gruppe pårørende til dem som døde da et malaysisk passasjerfly ble skutt ned over Ukraina i juli i fjor, saksøker en av separatistlederne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slektninger av 18 av de omkomne vil ved hjelp av en amerikansk advokat kreve 50 millioner dollar for hvert offer, 900 millioner til sammen, av Igor Girkin, en russer som på det tidspunktet var en av lederne for de prorussiske separatistene.

Boeing 777-flyet til Malaysia Airlines med 298 mennesker om bord ble skutt ned av en rakett da det fløy over separatistkontrollert område i Øst-Ukraina.

Les også: Putin vil ikke ha MH17-domstol

Kort etter at flyet hadde styrtet, skrøt Girkins styrker på sosiale medier av å ha skutt ned et ukrainsk militærfly, men da det var klart at det var et utenlandsk passasjerfly, ble meldingen slettet.

Girkin, som også er kjent under navnet Igor Strelkov, er en russisk nasjonalist og offiser som i fjor sommer sto i spissen for separatistene. Ifølge vestlige kilder arbeider han også for russisk etterretning. Selv nekter han for å stå bak nedskytingen.

Onsdag meldte CNN at et utkast til den nederlandske ulykkesrapporten legger skylden på de prorussiske separatistene, som skal ha skutt ned flyet med en russisk Buk-rakett.

Personvernpolicy