Mann døde av skadene etter mikroflystyrt på Hamar

To personer døde da et mikrofly styrtet like nord for Hamar lufthavn tirsdag kveld.
To personer døde da et mikrofly styrtet like nord for Hamar lufthavn tirsdag kveld. Foto: Jannicke Tolfsen Simonsen / NTB scanpix

Tirsdag omkom en mann etter at et mikrofly styrtet på Hamar. Onsdag ble også den andre som var om bord bekreftet omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge de to som var om bord i mikroflyet som styrtet nord for Hamar flyplass tirsdag kveld er omkommet.

En mann i 60-årene fra Hamar pådro seg alvorlige skader i ulykken, og døde som følge av disse på sykehus onsdag.

Det bekrefter politistasjonssjef i Hamar, Bjørn Lier, i en pressemelding.

En 47 år gammel mann, Arild Borud fra Ringsaker, omkom i styrten tirsdag. Politiet gikk ut med hans identitet tidligere onsdag.

De to mennene tilhørte Hedmark Flyklubb. De var begge godkjente flygere og hadde papirene i orden, opplyser Lier.

Årsaken ikke kjent

Politiet fikk melding om flystyrten klokka 20.15 tirsdag kveld. Flyet tok fyr etter ulykken, og bilder fra stedet viser at flyvraket var sterkt forbrent da brannmannskapene på stedet hadde fått slokket ilden.

Det var et fly av typen Dynamic WT-9 som gikk ned. Dette er en mye brukt flytype. Årsaken til styrten er ennå ikke kjent.

– Vi har hentet inn mange observasjoner og vitneforklaringer, det er snakk om rundt 30 stykker. Det er folk som har observert flyet på bakken, i lufta og når det styrtet, sier Lier til NTB.

– Vi er ikke nærmere å kunne si hva som er årsaken til styrten, men det vi kan si, er at det er noen sammenfallende forklaringer som sier at flyet oppførte seg unormalt rett før det gikk ned og styrtet i bakken, sier han.

Tekniske undersøker tar tid

Havarikommisjonen og kriminalteknikere reiste til stedet allerede tirsdag kveld for å gjøre undersøkelser. Etterforskningen fortsatte onsdag, og det vil også bli gjort ytterligere undersøkelser torsdag.

– Vi har ikke fått noen svar på de tekniske undersøkelsene. Der samarbeider vi med flyhavarikommisjonen, og det kan ta tid å få svar, sier Lier.

– Vi har også sikret oss opplysninger fra tårnet på flyplassen. Der har det vært noe kommunikasjon, og det er også videoopptak, tilføyer han.

Ulykken skjedde mindre enn en kilometer fra flyplassen. Flyet hadde vært i lufta noe tid før det gikk ned, men det er foreløpig uklart om ulykken skjedde i forbindelse med landing eller takeoff.

Personvernpolicy