Nytt landsdekkende parti stiller til kommunevalg

Partileder i Liberalistene Arnt Rune Flekstad har tro på at partiet kommer til å stille til Stortingsvalg nom et par år.
Partileder i Liberalistene Arnt Rune Flekstad har tro på at partiet kommer til å stille til Stortingsvalg nom et par år.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge har fått et nytt landsdekkende politisk parti. Liberalistene skal kjempe for individets frihet ved å avvikle den norske velferdsstaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partiet ble lansert så sent som i oktober 2014, og har siden den gang vokst. Liberalistene har nå 436 medlemmer, og i juli 2015 ble partiet landsdekkende.

– Vår sterke medlemsvekst og aktiviteter over hele landet viser at Liberalistene fyller et tomrom i norsk politikk, sier partileder Arnt Rune Flekstad i en pressemelding.

Stiller til valg

I pressemeldingen kommer det frem at liberalistene står for at hvert menneske eier sitt eget liv og statens eneste oppgave er å beskytte retten til eget liv, inntekt og eiendom. De mener at respekt for individuell frihet er det eneste verdigrunnlaget som kan gi et harmonisk og stabilt samfunn.

Partiet stiller ved årets kommune- og fylkestingsvalg i Oslo.

– Dette blir en god måte å sondere terrenget og teste ut taktikker før stortingsvalget om et par år, sier Flekstad i pressemeldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi får se hvordan det går med dem

Valgforsker Frank Aarebrot har derimot ikke så stor tro på at partiet kommer til å stille til et Stortingsvalg.

– Rene politiske parti har problemer med sin reine politikk. De pleier ikke å få så mye oppslutning i Norge, men det er nok ikke dumt å starte med et kommunevalg, så får vi se hvordan det går med dem, sier Aarebrot til ABC Nyheter.

Les også: Valgforsker frykter oppsplitting av venstresiden

Dette mener Liberalistene


Ifølge partiets nettsider er Frp det partiet som står nærmest Liberalistene. Likevel påpeker de noen forskjeller.

«Frp vil beholde velferdsstaten og begrense innvandringen. Liberalistene vil avvikle velferdsstaten og frigjøre innvandringen. Frp vil konkurranseutsette skole og sykehus, og la staten betale, mens Liberalistene vil privatisere skole og sykehus, og la brukerne bestemme selv og betale direkte.»

På spørsmål om fordelingspolitikk mener Liberalistene dette:

«Staten straffer de som tjener mye, det vil si de som er mest produktive, og belønner personer som er mindre produktive. Liberalismen sier at en slik politikk er skadelig.»

De mener også at norsk landbruk må konkurrere med andre industrier på lik linje med alle andre i et marked.

«Hvis bøndene ikke lykkes i konkurransen, vil de måtte legge ned eller omstille seg for å tilby folk noe de faktisk ønsker å kjøpe.»

Kilde: Liberalistene.org

Les også: Frp mindre populære i kommunene