Seks ulver kan drepes på lisens

Seks ulv kan felles de neste åra, har Miljødepartementet bestemt. Her en radiomerket ulv på Nesodden.
Seks ulv kan felles de neste åra, har Miljødepartementet bestemt. Her en radiomerket ulv på Nesodden. Foto: Jens Christian Mitchell / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vedtaket om lisensfelling av seks ulv i ulvesonen i 2015 og 2016 opprettholdes, har Miljødepartementet avgjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rovviltnemndene i region 4 og region 5, det vil si fylkene Østfold og Oslo og områder i Akershus og Hedmark øst for Glomma, vedtok i mai en kvote på lisensfelling av seks ulv.

Både Aksjonen Rovviltets Røst og Norges Naturvernforbund klaget på vedtaket, men departementet har avgjort at det blir stående.

«Departementet har lagt vekt på at det ikke skal være ynglende ulv utenfor forvaltningssonen for ynglende ulv, at det tidligere er registrert skade på husdyr forårsaket av ulv og at det er fare for skade på husdyr», heter det fra Miljødepartementet.

Lisensfellingskvoten vil ikke være til hinder for å nå bestandsmålet i 2016 og ikke true bestandens overlevelse, ifølge departementet, som har fått råd fra Miljødirektoratet i saken.

Norges Naturvernforbund mente kvoten var for høy, og Aksjonen Rovviltets Røst mente rovviltnemndene ikke hadde myndighet til å vedta lisensjakt for 2015-2016. Miljødirektoratet mener også at nemndene ikke har myndighet til å fastsette kvoten for lisensfelling, men departementet legger til grunn at nemndene hadde myndighet i dette tilfellet.

Fra 2016 skal endelig statusrapport for ulv i Norge være klar innen 1. juni for å sikre klarhet i hvem som har myndighet til å fatte vedtak. (©NTB)