Kina truffet av kraftig tyfon

Mer enn 1 million mennesker er evakuerte i påvente av tyfonen Chan-hom i Kina.
Mer enn 1 million mennesker er evakuerte i påvente av tyfonen Chan-hom i Kina. Foto: Str / Afp

Supertyfonen Chan-hom har truffet Kina sør for Shanghai. Myndighetene har evakuert over en million mennesker i det østlige Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyfonen traff land lørdag like ved byen Ningbo i den kinesiske provinsen Zhenjiang, like sør for Shanghai. Chan-hom kan bli den sterkeste juli-tyfonen som har rammet området siden 1949, ifølge Kinas meteorologiske institutt.

Chan-hom traff land med vindkast på opp mot 160 kilometer i timen. Det har så langt ikke kommet meldinger om skadde eller omkomne.

I finanshovedstaden Shanghai ble 500 fly innstilt på flyplassen Pudong og 250 fly ble innstilt på Hongqiao lufthavn. Flere langdistansebusser og tog har blitt innstilt, og skoler i området holder stengt.

I tillegg til masseevakueringene har over 50.000 fiskefartøy lagt til kai i Zhenjiang. Det meldes om ti meter høye bølger utenfor provinsens kyst.

Den kraftige stormen feide fredag over Taiwan og den japanske øya Okinawa.

Stormen kostet fem mennesker livet på Filippinene tidligere i uka. I Japan ble over 20 mennesker skadd da uværet rev med seg trær og hamret løs på bygninger fredag. I Taiwan ble også fire mennesker skadd av trær som veltet. (©NTB)

Personvernpolicy