Putin: – Iran-sanksjoner må fjernes etter atomavtale

– Kompromiss blir trolig utfallet. Slik jeg ser det, vil det bli funnet snart, sa Russlands president Vladimir Putin på en pressekonferanse fredag.
– Kompromiss blir trolig utfallet. Slik jeg ser det, vil det bli funnet snart, sa Russlands president Vladimir Putin på en pressekonferanse fredag. Foto: Sergei Karpukhin / Reuters

Nok en gang utsettes den selvpålagte fristen for en atomavtale med Iran. Samtidig krever Russland at sanksjonene fjernes snarest mulig etter at en avtale er undertegnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både EU og USA opplyser fredag at den midlertidige avtalen med Iran, som danner grunnlaget for forhandlingene i Wien, forlenges til mandag. Det innebærer at de midlertidige sanksjonslettelsene for Iran forblir i kraft til over helgen, og at partene nok en gang har utsatt fristen de selv har satt.

Årsaken er at de trenger mer tid. Til tross for at Iran fredag beskyldte de vestlige landene for å stikke kjepper i hjulene for en mulig avtale, og USA torsdag kveld truet med å trekke seg fra forhandlingene, sa Russlands president Vladimir Putin fredag at han har håp om en snarlig avtale.

– Kompromiss blir trolig utfallet. Slik jeg ser det, vil det bli funnet snart. Vi etterlyser en omfattende heving av sanksjonene så raskt som mulig etter det, sa Putin dagen etter at han møtte Irans president Hassan Rouhani i Russland.

Også EUs utenrikssjef Federica Mogherini sa fredag at partene var «veldig nære» en avtale.

Iran forhandler med den såkalte 5+1-gruppen, som består av USA, Kina, Russland, Frankrike, Storbritannia og Tyskland.

Personvernpolicy