Lederen av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomit:Martin Kolberg tror ikke lenger på Telenor i VimpelCom-saken

MISTRO TIL TELENOR: Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor møtte i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite 14 januar. Nå tror ikke komitéleder Martin Kolberg (til høyre) på ham lenger.
MISTRO TIL TELENOR: Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor møtte i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite 14 januar. Nå tror ikke komitéleder Martin Kolberg (til høyre) på ham lenger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiets Martin Kolberg åpner for nye runder om Telenor og VimpelCom i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror ikke på at Telenors ledelse ikke har blitt informert. De nye opplysningene står i grell kontrast til de opplysningene som ble gitt fra Telenors styreleder og administrerende direktør i høringen, sier Kolberg til Klassekampen.

Amerikanske myndigheter slår ifølge avisen fast at VimpelCom-styret fikk informasjon om hvordan selskapet skulle skaffe seg telelisenser i Usbekistan. Da Stortinget tidligere i vår behandlet saken, var Telenors forklaring at styre ikke ble informert.

Les også: Telenor kan bli straffet i USA

Kolberg akter nå å ta opp saken i komiteen over sommeren.

– Det er VimpelCom som er under etterforskning. Overfor kontroll- og konstitusjonskomiteen har Telenor svart på de spørsmål som har kommet opp i denne saken på bakgrunn av den kunnskapen og de fakta Telenor har, skriver Telenors kommunikasjonssjef Glenn Mandelid i en epost til Klassekampen.

Les også: Baksaas har visst om kjøp av lisenser i minst to år

Telenor fikk i vår kritikk av flertallet på Stortinget for sin håndtering av VimpelCom-saken.

Les også: Nye Vimpelcom-utbetalinger avdekket

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter er eid av ABC Startsiden, som tilhører Telenor-konsernet.