Lederen av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomit:

Martin Kolberg tror ikke lenger på Telenor i VimpelCom-saken

MISTRO TIL TELENOR: Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor møtte i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite 14 januar. Nå tror ikke komitéleder Martin Kolberg (til høyre) på ham lenger.
MISTRO TIL TELENOR: Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor møtte i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite 14 januar. Nå tror ikke komitéleder Martin Kolberg (til høyre) på ham lenger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Arbeiderpartiets Martin Kolberg åpner for nye runder om Telenor og VimpelCom i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg tror ikke på at Telenors ledelse ikke har blitt informert. De nye opplysningene står i grell kontrast til de opplysningene som ble gitt fra Telenors styreleder og administrerende direktør i høringen, sier Kolberg til Klassekampen.

Amerikanske myndigheter slår ifølge avisen fast at VimpelCom-styret fikk informasjon om hvordan selskapet skulle skaffe seg telelisenser i Usbekistan. Da Stortinget tidligere i vår behandlet saken, var Telenors forklaring at styre ikke ble informert.

Les også: Telenor kan bli straffet i USA

Kolberg akter nå å ta opp saken i komiteen over sommeren.

– Det er VimpelCom som er under etterforskning. Overfor kontroll- og konstitusjonskomiteen har Telenor svart på de spørsmål som har kommet opp i denne saken på bakgrunn av den kunnskapen og de fakta Telenor har, skriver Telenors kommunikasjonssjef Glenn Mandelid i en epost til Klassekampen.

Les også: Baksaas har visst om kjøp av lisenser i minst to år

Telenor fikk i vår kritikk av flertallet på Stortinget for sin håndtering av VimpelCom-saken.

Les også: Nye Vimpelcom-utbetalinger avdekket

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter er eid av ABC Startsiden, som tilhører Telenor-konsernet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus