Den greske finansministeren om kreditorene:– Dere bedriver terrorisme mot Hellas!

REAGERER: Den greske finansministeren Yanis Varoufakis, her under en demonstrasjon i Aten fredag mot nedskjæringer, raser mot kreditorene.
REAGERER: Den greske finansministeren Yanis Varoufakis, her under en demonstrasjon i Aten fredag mot nedskjæringer, raser mot kreditorene. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters/NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hellas' finansminister Yanis Varoufakis anklager landets kreditorer for «terrorisme», dagen før grekerne stemmer over vilkårene for en låneavtale med EU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det de gjør med Hellas, har et navn – terrorisme, sier Varoufakis i et intervju publisert i den spanske avisen El Mundo lørdag.

– Det Brussel og troikaen vil nå, er at ja-siden skal vinne, slik at de kan ydmyke grekerne, sier finansministeren videre.

Les også: Merkel: Ingen plan B for Hellas

Hellas har fått kriselån fra Det internasjonale pengefondet (IMF), Den europeiske sentralbanken (ESB) og EU-kommisjonen, den såkalte troikaen. Ved inngangen til juli utløp låneprogrammet for Hellas, og landets myndigheter og EU klarte ikke å bli enige om en ny avtale.

Les også: Politiske møter forbudt før avstemning i Hellas

Folkeavstemningen søndag handler i realiteten om et låneprogram som allerede har utløpt, men som kan bli utgangspunktet for forhandlinger om en ny lånepakke til en tom statskasse.

Hele denne uken har bankene i Hellas vært stengt, og samtidig har grekernes mulighet til å ta ut kontanter i minibankene vært begrenset til 60 euro per dag.

Varoufakis sier lørdag at de greske bankene vil gjenåpne tirsdag, uansett om det blir flertall for eller imot låneavtalen.

Han uttaler også at han vil gå av dersom det blir flertall for låneavtalen.

Les også: Tsipras utlyser folkeavstemning om kriseavtale