Politiet vil varetektsfengsle Tromsdal i fire uker

Politiet ber om fire ukers varetekt for Christer Tromsdal.
Politiet ber om fire ukers varetekt for Christer Tromsdal. Foto: Morten Holm/NTB scanpix

Påtalemyndigheten har bedt om fire uker varetektsfengsling av bedrageridømte Christer Tromsdal. Han er siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fengslingsmøtet går tirsdag i Asker og Bærum tingrett. Påtalemyndigheten ønsker Tromsdal varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud, hvorav to av ukene i full isolasjon, skriver Nettavisen.

Fengslingsmøtet går bak lukkede dører, og politiet mener at etterforskningen kan bli skadd dersom innhold i siktelsen og fengslingsgrunnlaget blir kjent.

– Min klient nekter straffskyld og for å ha gjort det han er siktet for, sier Tromsdals forsvarer Olle Nohlin til avisen.

Les også: Christer Tromsdal pågrepet og siktet for trusler

Krimsjef Kjetil Thue i Asker og Bærum politidistrikt bekrefter at Tromsdal ble pågrepet i sin bolig i Sandefjord søndag kveld.

– Han er pågrepet og siktet for overtredelse av straffelovens paragraf §132a, som går på å motarbeide rettsvesenet. Utover det har vi ingen kommentar til siktelsen, sa Thue til NTB mandag.

Tromsdal ble tidligere denne måneden i Oslo tingrett dømt til fengsel i seks år for grove bedragerier mot banker og privatpersoner.

Personvernpolicy