Christer Tromsdal pågrepet og siktet for trusler

Bedrageridømte Christer Tromsdal er siktet for trusler etter at han ble pågrepet i en samordnet politiaksjon søndag kveld. Tromsdal fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Christer Tromsdal er pågrepet og siktet for trusler.
Christer Tromsdal er pågrepet og siktet for trusler. Foto: Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politimester i Asker og Bærum politidistrikt, Terje Nybøe, bekrefter pågripelsen overfor Dagbladet.

– Tromsdal er pågrepet og siktet for overtredelse av straffelovens paragraf §132, som går på å true eller motarbeide rettsvesenet med trusler eller vold, sier han.

Fagdommers nabo truet

Etter det avisen erfarer skal siktelsen dreie seg om den såkalte «meddommer-hendelsen».

Høyesterett erklærte i fjor en fagdommer i en sak mot Tromsdal inhabil etter at to maskerte menn hadde slått seg inn i huset til dommerens nabo. Politiet fant ikke noe motiv for angrepet, men fagdommeren kunne ikke utelukke at mennene egentlig skulle til ham.

Asker og Bærum-politiet etterforsket saken, men ingen ble siktet. Det skal være denne etterforskningen som nå har ført til at den tidligere finansmannen er pågrepet på nytt, ifølge Dagbladet.

Paragraf §132 har i utgangspunkt en strafferamme på inntil fem år, men ved særdeles skjerpende omstendigheter, kan strafferammen dobles til inntil 10 år fengsel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tromsdal framstilles for varetektsfengsling tirsdag.

– Situasjonen under utvikling

Tromsdals forsvarer Olle Nohlin sier til avisen at han har få opplysninger om pågripelsen.

– Alle dokumentene jeg har, er klausulert, og situasjonen er under utvikling. Han ble pågrepet på kvelden i går. Det er alt jeg har å si, sier han til Dagbladet.

Tromsdal ble tidligere denne måneden i Oslo tingrett dømt til fengsel i seks år for grove bedragerier mot banker og privatpersoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Retten mente han hadde forledet finansinstitusjoner og eiendomsinvestorer til å utbetale store pengebeløp ved å bruke uriktige regnskaper og annen forfalsket dokumentasjon. I alt ble han dømt for elleve lovbrudd.

Tromsdal sa seg skyldig

Saken mot Tromsdal og to andre personer startet i Oslo tingrett i begynnelsen av januar i år. Tromsdal erkjente da straffskyld for medvirkning til grove bedragerier i perioden fra 2003 til 2008.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken var første gang oppe i tingretten i 2012, og alle tre ble da dømt for grove bedragerier. Borgarting lagmannsrett opphevet imidlertid dommen i september 2013 på grunn av den inhabile fagdommeren. Høyesterett opprettholdt senere lagmannsrettens avgjørelse.

I januar i fjor ble Tromsdal dømt til tre år og ni måneders fengsel for 17 tilfeller av bedrageri og grovt bedrageri. Straffen på seks års fengsel som Tromsdal ble idømt tidligere denne måneden, er en fellesstraff for begge disse sakene.