Tre norskpakistanere tiltalt for trippeldrap i Pakistan

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et norsk-pakistansk ektepar i Oslo og mannens bror i Fredrikstad er tiltalt for overlagt trippeldrap i Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsadvokat Guro Hansson Bull har tatt ut tiltale mot moren (53), faren (67) og onkelen (56) til en ung kvinne som bor i Oslo.

Oslo-kvinnen ble enke etter at hennes 24 år gamle ektemann ifølge tiltalen ble skutt og drept i Pakistan natt til 18. mai i 2013, skriver Aftenposten.

Dagen etter ble også én av brødrene og faren til kvinnens 24 år gamle ektemann drept i Pakistan

Ifølge tiltalen står en av 24-åringens andre brødre og kvinnens 56 år gamle onkel bak drapene. Bakgrunnen for drapene er at det unge paret hadde giftet seg mot hennes foreldres vilje. Drapet skal ha vært bestilt av foreldrene, som altså nå er tiltalt i Norge.

24-åringens bror, som skal ha utført drapene, er tidligere blitt pågrepet og siden løslatt av politiet i Dubai. Han er ikke norsk statsborger og er ikke en del av den norske tiltalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nekter straffskyld

Ingen av de tre tiltalte i Norge, som har sittet to år i varetekt, erkjenner straffskyld.

Advokat Øystein Storrvik forsvarer 56-åringen. Han sier til Aftenposten at hans klient har forklart at han var til stede da faren og broren til 24-åringen ble drept.

– Han forklarte seg mens han fortsatt hadde status som vitne. Da fortalte han at han var på sin egen eiendom da de to drapene ble begått der, men at det kom overraskende på ham. Han hadde ikke noen delaktighet i drapene. Nå er han tiltalt for tre overlagte drap. Det tredje drapet har han ikke hatt kunnskap om, forteller Storrvik.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokket i felle

Faren og broren til 24-åringen ble drept 18. mai i fjor. Ifølge tiltalen ble de invitert til 56-åringens hus i Gujrat. Hensikten ble sagt å være at de skulle finne den forsvunne broren. «Den forsvunne broren» er 24-åringen, som på dette tidspunktet allerede var død, ifølge tiltalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da faren og broren ankom 56-åringens bosted ble de møtt med våpen. De ble skutt i et gjestehus på eiendommen.

24-åringen ble funnet død i det norsk-pakistanske ekteparets hus i Gujrat. En obduksjon viste at han ble mishandlet før han ble drept.

Nå er det altså tatt ut tiltale mot svigerforeldrene hans, samt mot svigerfarens bror. I tillegg er mannen som skal ha drept sin 24 år gamle bror, nå internasjonalt etterlyst.

Rettssaken mot de tre norskpakistanerne starter 31. august i Oslo tingrett.