Fraktet trolig lik i koffert på lokaltoget i Berlin

En norsk kvinne ble 13. juni funnet drept i Berlin. Politiet har har gjort funn i dette kunstfellesskapet Paradise Kulturraum som kan knyttes til drapet.
En norsk kvinne ble 13. juni funnet drept i Berlin. Politiet har har gjort funn i dette kunstfellesskapet Paradise Kulturraum som kan knyttes til drapet. Foto: Joacim Jørgensen / NTB scanpix

En norsk kvinne ble funnet drept i en koffert som var dumpet i en elv i Berlin tidligere i juni, ifølge tyske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen i midten av 30-årene ble funnet i kofferten i ei elv i byen lørdag 13. juni. Hun skal være fra Mandal, ifølge Lindesnes Avis.

– Jeg fikk beskjed om at hun var drept i Berlin. Familien hennes ringte meg i går. Det er svært trist. Hun har reist som backpacker til Mexico, Guatemala og India. Nå ønsket hun å være i Berlin, sier en venn av avdøde til Lindesnes avis.

Denne kofferten knyttes til drapet på en norsk kvinne som ble funnet i Berlin 13. juni. Foto: Foto: POLIZEI BERLIN / NTB scanpix
Denne kofferten knyttes til drapet på en norsk kvinne som ble funnet i Berlin 13. juni. Foto: Foto: POLIZEI BERLIN / NTB scanpix

Søramerikaner etterlyst

Tysk politi har sendt ut en internasjonal etterlysning av en 38 år gammel mann som skal være fra Chile i forbindelse med drapet. Det antas at han ikke lenger er i Tyskland og har flyktet til Sør-Amerika. Han ble sist sett i Berlin 12. juni.

– Chileneren er hovedmistenkt for drapet, sier statsadvokatens talsmann Martin Steltner til Bild.

Det var et eldre ektepar som så den rundt 70 centimeter høye kofferten i elva Spree i Treptower Park. Kofferten hadde ligget i vannet i noen dager, skriver Berliner Morgenpost.

I et kunstgalleri i bydelen Wedding har politiet funnet spor som tyder på en voldshandling.

Chileneren skal ha drevet det kombinerte galleriet og kollektivet Paradise KulturRaum, og kvinnen skal være sett sammen med ham flere ganger. Hun skal ha vært i Berlin fra slutten av mai.

En kvinne har sagt til politiet at hun så chileneren i følge med avdøde lørdag 30. mai. Seks dager senere skal han ha ringt svært oppbrakt til venner og bedt dem om å skynde seg til galleriet, men ingen av dem hadde tid, skriver Bild.

Fraktet kofferten gjennom byen

Etter at politiet gikk ut med bilder av kofferten, har de fått inn rundt 60 tips. En innringer har forklart at han så den mistenkte chileneren sammen med en annen mann på vei mot en togstasjon. Han skal da ha trillet en svart koffert.

Politiets teori er at den drepte ble fraktet i trillekofferten til andre siden av byen der den ble senket i elva som renner langs parken. Mannen skal ha tatt S-Bahn med liket gjennom byen, skriver VG.

– Kvinnens familie tilbys nå konsulær bistand fra UD hvis de ønsker det. Utover det er dette en sak for tysk politi, sier kommunikasjonsrådgiver Ane Haavardsdatter Lunde i Utenriksdepartementet til NTB.

Personvernpolicy