Voldelige protester mot Uber i Frankrike

Voldelige protester mot Uber i Frankrike

En veltet bil på ringveien rundt Paris. Veien ble blokkert av sinte drosjesjåfører som demonstrerte mot sjåførtjenesten Uber.
En veltet bil på ringveien rundt Paris. Veien ble blokkert av sinte drosjesjåfører som demonstrerte mot sjåførtjenesten Uber. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB scanpix

Flere biler ble satt i brann og veier ble sperret da franske drosjesjåfører protesterte mot den nettbaserte sjåførtjenesten Uber.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 2.800 drosjesjåfører streiket og protesterte torsdag mot Uber-tjenesten UberPOP. Den setter brukere i kontakt med private sjåfører som tilbyr kjøring til lavere priser enn tradisjonelle drosjer.

Minst elleve mennesker ble pågrepet av politiet i tumultene som fulgte etter at sjåførene blokkerte tilgangen til flere flyplasser, togstasjoner og veier rundt om i Frankrike.

Demonstrantene skal også ha gått til angrep på Courtney Loves bil, skriver den amerikanske rockestjernen selv på Twitter.

UberPOP har vært ulovlig i Frankrike siden januar, men det har vist seg at regelverket er vanskelig å håndheve og tjenesten er fortsatt oppe og går.

Blant annet ble en privatsjåfør angrepet og dratt ut av minibussen sin da han kom til en barrikadert vei vest for Paris. De sinte drosjesjåførene skar i stykker dekkene hans og satt fyr på minibussen.

Personvernpolicy