Minst fem drept i eksplosjon i Burundi

Burundiere demonstrerer mot president Pierre Nkurunziza, som har kunngjort at han stiller til gjenvalg for en tredje periode.
Burundiere demonstrerer mot president Pierre Nkurunziza, som har kunngjort at han stiller til gjenvalg for en tredje periode. Foto: Goran Tomasevic / Reuters

Minst fem personer ble drept og flere skadd i et granatangrep i Burundis hovedstad Bujumbura, opplyser politiet. Mandag er det valg i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Antall omkomne kan stige. Vi etterforsker hvem som står bak angrepet, sier polititalsmann Pierre Nkurikiye.

Eksplosjonen er et av mange lignende angrep i det østafrikanske landet de siste månedene. Minst 70 mennesker er drept i uroen som Burundi har vært preget av etter at president Pierre Nkurunziza kunngjorde at han stiller til gjenvalg for en tredje periode.

Parlamentsvalget i Burundi skal etter planen holdes mandag 29. juni, før presidentvalget starter 15. juli.

En av Burundis visepresidenter, Gervais Rufyikiri, har flyktet til Belgia. Han forteller at han føler seg truet etter at han fordømte at Nkurunziza stiller til gjenvalg. En talsperson for presidenten sier Rufyikiri ikke har blitt truet.

Torsdag brøt rundt 200 studenter seg inn på USAs ambassade i Burundi for å søke tilflukt fra politiet, som truet med å bryte opp leiren utenfor ambassaden. Studentene forflyttet seg fra universitetet til leiren ved ambassaden etter at demonstrasjonene begynte for nesten to måneder siden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus