Siem Pilot satte 768 båtflyktninger i land

Det norske skipet Siem Pilot kunne onsdag sette i land 768 båtflyktninger i Palermo på Sicilia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fartøyet plukket mandag opp 768 flyktninger i Middelhavet. Over 600 av dem satt i to åpne trebåter som drev rundt på sjøen.

De første flyktningene ble reddet fra en trebåt like utenfor Libyas kyst, bare 30 nautiske mil nord for hovedstaden Tripoli. Blant dem var det 169 kvinner, flere av dem gravide, og 42 mindreårige. Flesteparten av dem ble plukket opp under den flere timer lange redningsaksjonen mandag.

Aksjonen er den første for det norske skipet som regjeringen i april besluttet å sende til Middelhavet. Fartøyet har et mannskap på 15 i tillegg til åtte politifolk og ti personer fra Forsvaret. Det er Kripos som leder oppdraget.

Også skip fra Sverige og Danmark har plukket opp flyktninger. Det svenske fartøyet Poseidon berget over 500 båtflyktninger i Middelhavet tirsdag kveld. Skipet har berget rundt 1.150 flyktninger siden innsatsen begynte i starten av juni.

Det danske skipet Torm Arawa berget 222 flyktninger utenfor Libyas kyst søndag.

Personvernpolicy