Italiensk aktor vil fengsle Berlusconi i fem år

Silvio Berlusconi (i midten) har overhodet ikke lagt politikken på hylla. Her er han sammen med Russlands president Vladimir Putin under et møte i Roma tidligere i juni.
Silvio Berlusconi (i midten) har overhodet ikke lagt politikken på hylla. Her er han sammen med Russlands president Vladimir Putin under et møte i Roma tidligere i juni. Foto: Ria Novosti / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Napoli (NTB-AFP): Påtalemyndigheten i Napoli har lagt ned påstand om fem års fengsel for Silvio Berlusconi (78). Denne gangen er Italias tidligere statsminister tiltalt for bestikkelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dommen kommer 8. juli, opplyser domstolen onsdag. Berlusconi er i Napoli anklaget for å ha bestukket en italiensk senator.

Den styrtrike mediebaronen har de siste årene vært hovedpersonen i en rekke rettssaker. I mars ble Berlusconi frikjent i italiensk høyesterett i den såkalte Ruby-saken, der han i 2013 ble dømt for maktmisbruk og kjøp av sex fra en mindreårig.

Les også: Berlusconi vil skape helitaliensk Milan

Omtrent samtidig fullførte 78-åringen samfunnstjenesten som han ble dømt til å utføre på et pleiehjem etter at han ble kjent skyldig i skatteunndragelser. Berlusconi slapp fengsel på grunn av sin høye alder.