Boston-bomber får dødsdommen forkynt

Boston-bomberen Dzjokhar Tsarnajev kommer til å møte om lag 20 pårørende og ofre for terrorangrepet mot Boston Marathon når han onsdag får dødsdommen forkynt av en dommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant de 20 er personene er det flere som fikk sprengt vekk armer og bein da to bomber gikk av ved maratonløpets målstrek for to år siden. Andre mistet nære familiemedlemmer. Blant dem er Patricia Campbell, hvis 29 år gamle datter Krystle ble drept i angrepet.

Les også: Mange år før Boston-bomberen kan henrettes

– Du gikk feil vei. Jeg vet at livet er hardt, men valgene du gjorde er usle, og det du gjorde mot min datter, er motbydelig, sa Campbell da hun som første pårørende fikk uttale seg under onsdagens rettsmøte.

Tsarnajev selv så ned og viste ingen følelser under den første delen av høringen. Han ble i mai dømt til døden av en jury i en føderal domstol, men først onsdag får han den lest opp av en dommer. Han vil også få mulighet til å snakke dersom han har noe på hjertet. Det er ventet at Tsarnajev vil anke dommen.

Les også: Boston-bomberen dømt til døden

21-åringen skal deretter flyttes til et høysikkerhetsfengsel enten i Colorado eller Indiana, der han skal sitte fram til henrettelsen. Det kan imidlertid ta mange år.

I alt mistet tre mennesker livet, mens 264 ble såret da Tsarnajev og storebroren Tamerlan plasserte ut i de to bombene. Broren ble drept under den påfølgende politijakten.

Personvernpolicy