Terrorsiktet ingeniør løslates

En norsk mann i 40-årene ble i mai pågrepet og siktet etter straffelovens terrorparagraf, bekrefter PST. Mannen er ansatt i Aker Solutions og ble pågrepet på arbeidsplassen.
Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
En norsk mann i 40-årene ble i mai pågrepet og siktet etter straffelovens terrorparagraf, bekrefter PST. Mannen er ansatt i Aker Solutions og ble pågrepet på arbeidsplassen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Den terrorsiktede ingeniøren i Aker Solutions løslates fra varetekt. Siktelsen mot ham opprettholdes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi vurderer at det ikke lenger er fare for bevisforspillelse. Siktelsen opprettholdes, og etterforskningen fortsetter, sier seniorrådgiver Siv Alsén i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

Den 48 år gamle mannen ble tirsdag løslatt fra varetekt i Gjøvik fengsel, melder VG.

48-åringen ble pågrepet hos sin arbeidsgiver, Aker Solutions, 11. mai etter at selskapet hadde reagert på nettbruken hans og varslet politiet. Han er siktet etter straffelovens paragraf 147c for å ha spredt informasjon som er egnet for dem som ønsker å begå en terrorhandling.

Mannen er irakisk sjiamuslim og tidligere offiser og kom til Norge som flyktning i 1998. Han returnerte til Irak et par år tidlig på 2000-tallet før han kom tilbake i 2006. I flere år tilhørte han Den irakiske nasjonalkongressen, som ble finansiert av CIA.

– Han er løslatt. Har ingen kommentarer ut over at han er tilfreds med det og har forsøkt å samarbeide og være aktiv for å opplyse saken best mulig, sier advokat Brynjar Meling, forsvarer for 48-åringen, til NTB.

Advokaten sier til VG at løslatelsen også viser også at det ikke lenger er noen fare for bevisforspillelse og at klienten har så sterk tilknytning til Norge at det heller ikke er fare for unndragelse.

Personvernpolicy