Hillary Clinton i føringen på ny måling

Hillary Clinton ligger godt an i kampen om å bli USAs neste president. Foto: Stephen Lam (Reuters / NTB scanpix)
Hillary Clinton ligger godt an i kampen om å bli USAs neste president. Foto: Stephen Lam (Reuters / NTB scanpix)

Hillary Clinton har et solid forsprang på potensielle motkandidater fra Republikanerne, ifølge en ny meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere utenriksministeren har bred støtte fra velgergrupper som kan komme til å avgjøre valget, deriblant latinamerikansk-ættede og kvinner under 50 år, viser målingen som er gjennomført for The Wall Street Journal og NBC News.

Hun er i en sterk posisjon satt opp mot potensielle republikanske motkandidater ved valget i 2016. 48 prosent av de spurte sier de ville valgt Clinton over Jeb Bush, en ledelse på 8 prosentpoeng. Mot Marco Rubio er ledelsen 10 prosentpoeng, mens hun ligger 14 prosentpoeng foran Scott Walker på målingen.

Clinton ligger fortsatt svært godt an til å bli Demokratenes presidentkandidat. 75 prosent av de stemmeberettigede i det demokratiske primærvalget sier de vil stemme på henne. Samtidig viser målingen at demokratiske velgere ønsker en motkandidat for henne.

Blant Republikanerne er Jeb Bush den mest populære kandidatene med en oppslutning på 22 prosent. Deretter følger Scott Walker med 17 prosent og Marco Rubio med 14 prosent.

Målingen er gjennomført blant 1.000 amerikanere mellom 14. og 18. juni. Feilmarginen er 3.1 prosentpoeng.

Personvernpolicy