Lisa-drapet:Den siktede kvinnen slippes fri tirsdag

LISA-DRAPET: Lisa Holm (17) ble funnet drept i Sverige natt til lørdag forrige uke. En 34 år gammel kvinne som er siktet for å ha skjult en alvorlig kriminell handling, ble løslatt tirsdag.
LISA-DRAPET: Lisa Holm (17) ble funnet drept i Sverige natt til lørdag forrige uke. En 34 år gammel kvinne som er siktet for å ha skjult en alvorlig kriminell handling, ble løslatt tirsdag. Foto: Erik Abel / TT / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siktelsen mot kvinnen (34) som er gift med en av de drapssiktede brødrene, opprettholdes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lisa Holm (17) ble funnet død natt til lørdag forrige uke, etter å ha vært savnet i nesten en uke. Tre personer er pågrepet i saken.

Lisa-drapet:

Fakta om Lisa Holm-saken

Søndag 7. juni ved 18-tiden stenger Lisa Holm kafeen der hun jobber. Klokken 18.23 får foreldrene en tekstmelding fra datterens telefon, der det står at hun er på vei hjem.

Ved 20-tiden går foreldrene ut i håp om å møte henne på hjemveien. Når de kommer frem til kafeen, står mopeden utenfor med nøklene i tenningen. Klokken 22 ringer de politiet for å melde datteren savnet.

Mandag 8. juni starter politiet sitt første søk i området. En hanske blir funnet, som politiet tror tilhører Holm.

I dagene som kommer styrkes mistanken om at Holm er utsatt for noe kriminelt. En rekke gjenstander, som et mobildeksel, blir funnet. Over 1.000 frivillige deltar i leteaksjonen. Politiet avhører over 200 personer og mottar over 800 tips. Holm blir etterlyst av Interpol.

Fredag 12. juni blir tre personer tatt inn til avhør.

Natt til lørdag 13. juni finner politiet en død jente, som viser seg å være Lisa Holm. Tre personer blir formelt pågrepet, to av dem siktet for drap.

(Kilde: TT/NTB)

To av dem, et brødrepar fra Litauen på 30 og 35 år, er siktet for drap. Den tredje er en kvinne (34) som er siktet for å ha skjult en alvorlig kriminell handling. Kvinnen er gift med en av de drapssiktede.

Tirsdag ble den 34 år gamle kvinnen løslatt, men siktelsen mot henne opprettholdes, melder svensk politi i en pressemelding, ifølge TV 2.

Les også: Politiet med følelsesladd melding etter Lisa-drapet

Mens den ene av de to drapssiktede forblir varetektsfengslet, har retten så langt ikke konkludert med hva som blir utfallet for den andre. Begge brødrene benekter å ha noe med drapet å gjøre.

De to litauiske mennene var i Sverige som sesongarbeidere. Ifølge naboer har de vært i Sverige flere år på rad. Litauisk politi har opplyst til Expressen at en av dem er tidligere kjent for politiet, uten å ville kommentere dette ytterligere.

Les mer: Sjokk og sorg i svensk bygd etter Lisa-drapet

Politiet opplyser i tirsdagens pressemelding at de fortsetter etterforskningen for fullt, melder TV 2.