Selvmordsbomber drepte minst 20 i Nigeria

Minst 20 mennesker ble drept da en ung kvinne sprengte seg selv i lufta på en bussholdeplass i byen Maiduguri nordøst i Nigeria mandag, opplyser lokale kilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonen fant sted i nærheten av et fiskemarked i Baga-området mandag ettermiddag. Området er de siste ukene flere ganger blitt rammet av granatangrep, bomber og selvmordsangrep.

– Vi hørte en stor eksplosjon like før klokken 16 mens vi forberedte oss til ettermiddagsbønnen, sier Danlami Ajaokuta til nyhetsbyrået AFP.

Han er medlem av en borgerverngruppe som bistår hæren i kampen mot opprørsgruppa Boko Haram. Angrepet skjedde ifølge Ajaokuta ved bussholdeplassen tilknyttet markedet. Overlevende har fortalt at en kvinne kom inn på holdeplassen med en gryterett og ropte etter kunder.

– Folk var opptatt med å sortere ris, så ingen la merke til henne. Plutselig eksploderte kasserollen, som åpenbart inneholdt eksplosiver. Hun ble sprengt i filler. Vi har sortert ut 20 døde, og 50 andre er såret, sier Ajaokuta.

Hans opplysninger blir bekreftet av en arbeider på åstedet.

– Dødstallet kommer til å stige, sier vedkommende, som ikke vil bli identifisert.

Boko Haram tok ikke umiddelbart på seg skylden for angrepet, men opprørerne har en rekke ganger tidligere rammet sivile på markeder og busstasjoner i området.

Personvernpolicy