– South Carolinas guvernør vil fjerne sørstatsflagget

Det har vært en rekke demonstrasjoner i South Carolina de siste dagene med krav om at sørstatsflagget fjernes fra offentlige bygninger.
Det har vært en rekke demonstrasjoner i South Carolina de siste dagene med krav om at sørstatsflagget fjernes fra offentlige bygninger. Foto: Jason Miczek / Reuters

Guvernøren i den amerikanske delstaten South Carolina kommer til å be om at sørstatsflagget fra borgerkrigen skal fjernes fra offentlige bygninger, melder en Charleston-avis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nikki Haleys oppfordring kommer etter at ni afroamerikanere ble drept i en massakre utført av en hvit mann som skal ha brukt flagget for å fremme sitt rasistiske budskap. Haley sier på en pressekonferanse at dersom delstatens folkevalgte ikke følger oppfordringen, vil han innkalle til et møte.

Flagget som ble brukt av statene som kjempet for å opprettholde slaveriet under den amerikanske borgerkrigen, er fortsatt et vanlig syn sør i USA.

Religiøse ledere og lokale folkevalgte tok tidligere mandag har tatt til orde for at det omstridte flagget må fjernes fra delstatsmyndighetene i South Carolinas bygninger.

Massakren der ni afroamerikanere ble drept i en kirke i byen sist uke, har blåst liv i debattene om diskriminering av afroamerikanere og bruken av sørstatsflagget på offentlige bygninger.

21 år gamle Dylann Roof er siktet for å ha drept de ni menneskene i historiske Emanuel African Methodist Episcopal Church i Charleston sist onsdag. Siden massakren er det dukket opp bilder av ham der han brenner det amerikanske flagget for deretter å holde opp et sørstatsflagg.

Personvernpolicy