Thailandsk mann spiddet til døde av elefant

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 28-årig mann mistet livet etter å ha blitt spiddet av en elefant i byen Rayong, øst i Thailand. Elefantføreren er siktet for uaktsomhet og risikerer lang fengselsstraff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 30-årig kollega av mannen, som var ansatt i et teleselskap, ble sparket av elefanten og er innlagt på sykehus. Hendelsen fant sted ved en strandrestaurant mandag kveld lokal tid, og 28-åringen døde på sykehus dagen etter.

– De snakket med elefantføreren om å kjøpe mat til elefanten da den plutselig stakk den ene i brystet med støttanna, forteller den lokale politimannen Thawat Nongsingha til nyhetsbyrået AFP.

Elefantføreren er løslatt fra varetekt, men er siktet for brudd på dyrevernsloven og for uaktsomhet med døden til følge. Straffen for det siste er inntil ti års fengsel eller bøter på opptil 20.000 baht – tilsvarende rundt 5.000 norske kroner.

Thailand har om lag 4.000 tamme elefanter, og mange av dem brukes i turistnæringen. Elefantførerne, eller mahootene, har ikke lov til å ta dyrene med inn i byen, men ofte skjer det likevel i forbindelse med tigging.