Ødegaard spilte løkkefotball med kronprinsparet

Mette-Marit var meget fornøyd med arrangementet på Skaugum mandag. Redigerer: Heidi Røsok-Dahl / NTB scanpix.
Mette-Marit var meget fornøyd med arrangementet på Skaugum mandag. Redigerer: Heidi Røsok-Dahl / NTB scanpix.

Kronprinsparet fikk selveste Martin Ødegaard på laget da de møtte Brane Tigers, et lag for utviklingshemmede, på Skaugum i Asker mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brane Tigers vant kampen, noe prinsesse Mette-Marit sa var fortjent.

– Jeg synes det er fantastisk. De er jo veldig gode til å spille, og det er jo veldig gøy at vi klarer å holde en jevn og morsom kamp. Det var fint, sa Mette-Marit til NTB etter den uhøytidelige kampen.

Det er andre år på rad det spilles løkkefotball på Skaugum, og i år var tenåringssensasjonen Ødegaard på laget til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Team Skaugum hadde også Jan Åge Fjørtoft, Frode Grodås og Ingvild Flugstad Østberg på laget, i tillegg til prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra.

Brane Tigers fra Kongsvinger er det første laget som representerte Norge i Special Olympics i Irland i 2003. De har vært med på Norway Cup 10 år på rad, og flere år har de stilt med to lag.

Hensikten med arrangementet er å sette søkelyset på betydningen av fotball som integreringsarena og at fotball først og fremst skal være gøy.

– Jeg synes det som er så flott med dette arrangementet, og grunnen til at vi har valgt å gjøre det i år igjen, er at fotball virkelig er for alle. Det er idrettsgleden som står i sentrum. Jeg synes det er flott å være med å sette søkelys på det, sa kronprinsessen.

Personvernpolicy