Advokat i Lisa Holm-saken anklages for å være inhabil

Politiet aksjonerte natt til lørdag ved en låve og et steinhus i nærheten av kafeen der Lisa Holm sist ble sett. Foto: Erik Abel / TT / NTB scanpix
Foto: Thomas Johansson/TT / NTB scanpix
Politiet aksjonerte natt til lørdag ved en låve og et steinhus i nærheten av kafeen der Lisa Holm sist ble sett. Foto: Erik Abel / TT / NTB scanpix Foto: Thomas Johansson/TT / NTB scanpix

Advokaten til en av brødrene som er siktet for drapet på Lisa Holm, anklages for å være inhabil. Forsvareren har vært leder for organisasjonen Missing People, som deltok i søket etter 17-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En privatperson har sendt en klage til tingretten hvor vedkommende mener advokat Helena Svärd, som er forsvarer til den 35 år gamle mannen som er siktet for drapet på 17-åringen, er inhabil, melder SVT.

– Hun har som leder vært med på å ta viktige avgjørelser i spørsmål om hvordan Missing People skal jobbe. Hun kan Missing Peoples svakheter – men også deres styrker, skriver personen.

Bakgrunn: Litauiske brødre mistenkt for drapet på Lisa

Nekter for innhabilitet

Svärd mener det ikke er noen holdepunkter for klagen.

– Jeg kan ikke se hvordan mitt engasjement i Missing People kan påvirke min rolle som forsvarer eller min lojalitet til min klient, skriver hun i sitt svar til tingretten, melder Aftonbladet.

Les også: Lisa Holm (17) funnet død - to siktet for drap

Tre siktet i saken

Frivillige fra Missing People deltok i letingen etter Lisa Holm, som ble funnet død natt til lørdag. Noen timer tidligere var to litauiske brødre og en kvinne som er gift med den ene broren, blitt pågrepet og siktet i saken.

Svensk politi har trappet opp jakten på bevis som kan knytte de tre siktede personene til drapet på 17 år gamle Lisa Holm. Motivet for drapet er fortsatt uklart.

Til sammen fire områder er avsperret og tekniske undersøkelser pågikk for fullt mandag. To litauiske brødre på 31 og 35 år samt en 34 år gammel kvinne som er gift med den ene broren, ble pågrepet lørdag.

Brødrene er siktet for drap mens kvinnen er siktet for å ha beskyttet en eller flere forbrytere. Alle tre bodde på gården der Lisa Holm ble funnet drept.

Alle tre må framstilles for fengsling innen tirsdag klokka 12. Det var mandag formiddag ikke klart om fengslingsmøtet vil finne sted mandag eller tirsdag.

– Vi forsøker å samle sammen så mange bevis som mulig innen fristen, sier politiets pressetalsmann Tommy Nymann.

Politiet sier foreløpig lite om hva de siktede har forklart i avhør, og motivet for drapet på 17-åringen er også ukjent. Lisa Holm forsvant sist helg og ble funnet drept utenfor Lidköping lørdag.

Mandag ble Facebook-kontoen til den ene av brødrene stengt. Kort tid før kontoen ble stengt, hadde flere bilder fra området rundt åstedet som var lagt ut der, blitt fjernet, skriver avisen GT.

Tilsvarende bilder lå mandag formiddag fortsatt ute på Facebook-kontoen til de to andre pågrepne.

Personvernpolicy