Politiet med følelsesladd melding etter Lisa-drapet

Folk har lagt ned blomster og tent lys på Skövdes torg etter drapet på Lisa Holm. Foto: Thomas Johansson (TT / NTB scanpix)
Folk har lagt ned blomster og tent lys på Skövdes torg etter drapet på Lisa Holm. Foto: Thomas Johansson (TT / NTB scanpix)

I et sjeldent følelsesladd Facebook-innlegg forteller svensk politi om hvordan drapet på 17 år gamle Lisa Holm har gjort inntrykk på dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tenåringsjenta ble funnet drept natt til lørdag, etter at hun hadde vært savnet i nesten en uke. Store politistyrker, hundepatruljer, hester, helikoptre og flere hundre frivillige fra organisasjonen Missing People deltok i søket, som engasjerte hele Sverige.

Politiet i Östra Skaraborg skriver på sin Facebook-side om reaksjonen etter at Holm ble funnet død:

– En stor, veltrent mann med Politi skrevet på rygget sitter og rister og gråter ut bak et uthus. En blek tekniker med mørke ringer under øynene stirrer ut i tomme intet, og en hundefører begraver ansiktet i hundens pels. Stedet er Kinnekulle og for en stund siden har meldingen om Lisa kommet, skriver politiet.

Les også: Siktede i Lena-drapet i politiavhør

I Lisa Holms hjembygd forsøker familie, venner og andre å bearbeide det som har hendt.

– Folk er sjokkert og skremt av at dette har skjedd på Kinnekulle, som er hjertet i det vi kjenner som varmt og vakkert. Det river i sjelen, sier Erik Bryskhe, pastor i Korskyrkan i Götene og aktiv i krisegruppen i Götene kommune, til TT.

Personvernpolicy