Magnus Härenstam er død

Avdøde Magnus Härenstam fotografert i 1994 sammen med sine norske medskuespillere fra venstre: Anne-Marie Ottersen, Elsa Lystad, Magnus Härenstam og Hege Schøyen i det som skulle bli filmen om «Fredrikssons fabrik». SArkivfoto: Knut Falch (NTB scanpix)
Avdøde Magnus Härenstam fotografert i 1994 sammen med sine norske medskuespillere fra venstre: Anne-Marie Ottersen, Elsa Lystad, Magnus Härenstam og Hege Schøyen i det som skulle bli filmen om «Fredrikssons fabrik». SArkivfoto: Knut Falch (NTB scanpix)

Skuespiller Magnus Härenstam (73) – kjent for nordmenn blant annet som sjefen for «Fredrikssons fabrik» – døde lørdag etter å ha vært kreftsyk i lang tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var familien til Härenstam som selv meldte om dødsfallet lørdag kveld. I en egen minneside på Facebook skriver familien:

– Det er med sorg i hjertet at vi meddeler at vår elskede Magnus i ettermiddag, lørdag 13. juni, har avgått med døden av følgene etter sin kreftsykdom. Magnus fikk fredfullt sovne inn hjemme omgitt av oss, skriver familien i sin kunngjøring.

Magnus Härenstam var i fem tiår kjent som programleder og skuespiller på film, TV og teater. I Norge ble han spesielt kjent i NRK-serien «Fredrikssons fabrik» som gikk fra 1990 til 1993. I Sverige fikk han sitt store gjennombrudd med barneprogrammet «Fem myror är fler än fyra elefanter» hvor han sammen med Brasse Brännström og Eva Remaeus lærte en hel generasjon både alfabetet og å telle.

– I vår store sorg og savn er vi i familien rørt over alle kjærlige og varme ord vi får om Magnus, både fra venner og familie, men også fra allmennheten. Det gir oss glede og det føles naturlig å forsøke å samle disse på ett sted. Det ville Magnus likt, skriver familien videre på Facebook-siden.

Personvernpolicy