Supervær skaper stemning før prinsebryllup

VENTER: Tilskuere har samlet seg foran slottet i Stockholm ved 12-tiden lørdag for å få et glimt av kongelige og gjester i lørdagens prinsebryllup. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VENTER: Tilskuere har samlet seg foran slottet i Stockholm ved 12-tiden lørdag for å få et glimt av kongelige og gjester i lørdagens prinsebryllup. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Mange skuelystne hadde lørdag tatt plass i Stockholm sentrum i håp om å få noen glimt av de kongelige nygifte lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om prins Carl Philip og Sofia Hellqvist har valgt ettermiddagsbryllup, var flere tidlig ute for å få plass i det fine været. Etter vielsen i Storkyrkan er ferdig, omtrent klokka 17.30, blir det en ekstra lang ferd, 2,7 kilometer, for kortesjen med politi til hest foran åpen vogn med brudeparet. Politiet i Stockholm har varslet svært begrenset framkommelighet i trafikken allerede fra lunsjtider, mye på grunn av all tilretteleggingen langs ruta. Den går gjennom sentrum i den svenske hovedstaden og ender ved Logården. Der tas brudeparet imot av gjestene og så venter middag i festsalen Vita havet og dans i Karl XI:s galleri.

Politiet vil ikke ut med hvor mange som skal jobbe i forbindelse med bryllupet, men sier at det ikke er noen særskilte trusler i forbindelse med feiringen som på en trusselskala fra en til fem har rating to. Over byen er det flyforbud fra klokka 12 til 20, til og med for fjernstyrte droner og modellfly.

Personvernpolicy