Norskpalestiner etterlyst etter terrorangrep i 1982

En 56 år gammel norskpalestiner bosatt i Skien er etterlyst i forbindelse med et terrorangrep der seks franske jøder ble drept i Paris i 1982.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks jøder ble drept da fire menn kastet en håndgranat inn i den jødiske restauranten Jo Goldenberg i Paris 9. august 1982 og deretter skjøt rundt seg. De fire mennene kom seg unna.

Politiets etterforskning kjørte seg fast, men i mars i år sendte Frankrike ut en internasjonal arrestordre på tre menn som fortsatt er i live: En 62-åring bosatt i Jordan, en 59-åring i Ramallah på Vestbredden og en 56 år gammel palestiner som flyttet til Norge i 1991 og ble norsk statsborger i 2002, skriver Aftenposten.

Men etter norsk lov er saken foreldet. Den etterlyste 56-åringen representeres av advokat Ole-Martin Meland, som sier de verken har blitt kontaktet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) eller fransk politi.

– Vi er blitt nektet innsyn i etterlysningen. Nå i begynnelsen av juni vil jeg ta direkte kontakt med fransk politi og be om innsyn i dokumentene. Dette er en stor belastning for min klient. Han har hele tiden forklart at han ikke var der da angrepet på restauranten skjedde, sier Meland.

PST opplyste da arrestordren forelå i mars at Norge ikke utleverer egne borgere.

Etter det Aftenposten erfarer, kan det derfor bli funnet andre løsninger, for eksempel soning i Norge i tilfelle dom.

Personvernpolicy