Lisa Holm (17) funnet død - to siktet for drap

Lisa Holm (17) ble funnet død natt til lørdag, etter å ha vært savnet i nesten en uke. Tre personer er pågrepet i saken, to av dem siktet for drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Liket er identifisert, og det er Lisa Holm. Familien er informert, sier politiets talsperson Ulla Brehm til Expressen.

Liket ble funnet natt til lørdag. Da hadde store politistyrker gjennomsøkt en låve drøyt en kilometer unna kafeen der Holm jobbet. Politiet har imidlertid ikke villet si hvor liket ble funnet, eller om det er tegn til at Holm er blitt utsatt for vold.

Siktet for drap

To menn og en kvinne i 30-årene ble pågrepet i saken fredag kveld. Natt til lørdag ble to av dem siktet for drap, mens den tredje er siktet for å ha bidratt til å holde en lovbryter skjult for politiet.

De tre ble pågrepet i et gammelt steinhus som også ligger i nærheten av kafeen. Mennene ble ført ut av bygningen i iført håndjern, mens kvinnen ble håndtert noe mildere av politiet, ifølge Expressen.

Ifølge naboer avisen har snakket med, er de tre utenlandske sesongarbeidere som har reist til området flere år på rad for å jobbe. Kvinnen er gift med en av mennene, ifølge P4 Skaraborg.

Holm ble sist sett i live da hun forlot kafeen ved 18-tiden søndag kveld. Hun sendte en tekstmelding til familien og sa at hun var på vei hjem. Da hun likevel ikke kom, meldte familien henne savnet.

Stor leteaksjon

Store politistyrker, hundepatruljer, hester, helikoptre og flere hundre frivillige fra organisasjonen Missing People har deltatt i søket etter Lisa Holm ved Kinnekulle utenfor Lidköping.

De siste dagene ble det gjort en rekke funn som politiet omtalte som interessante. Blant annet er en hanske og et mobildeksel som tilhørte Lisa Holm, blitt funnet i nærheten av kafeen.

Organisasjonen Missing People har opplyst at de gjorde et viktig funn inne i låven. Kort tid etter sperret politiet av et område rundt låven og en annen mindre bygning om lag hundre meter unna.

Personvernpolicy