Dømt til 13 års fengsel for Vibeche-drapet

Vibeche Sofie Falck Danielsen ble funnet død i Nidelva i Trondheim 21. januar i fjor etter å ha vært savnet i fem dager. Foto: NTB scanpix.
Vibeche Sofie Falck Danielsen ble funnet død i Nidelva i Trondheim 21. januar i fjor etter å ha vært savnet i fem dager. Foto: NTB scanpix.

En 49 år gammel mann er i Frostating lagmannsrett dømt til 13 års fengsel for drapet på Vibeche Sofie Falck Danielsen (48).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

49-åringen ble i Sør-Trøndelag tingrett i desember dømt til 14 års fengsel for drap og likskjending. Mannen sto tiltalt for å ha hogget og stukket i hjel kvinnen, trolig med en øks. Ifølge dommen fraktet mannen den døde kvinnen fra åstedet i Kjøpmannsgata til området Marinen ved Nidelva i en elektrisk rullestol sammen med sin samboer.

Mannen anket både skyldspørsmålet og straffeutmålingen fra tingretten, men erkjente drapet da ankesaken startet. Dommen fra lagmannsretten var i samsvar med aktors påstand.

– Vi er godt fornøyd med denne dommen, sier aktor og førstestatsadvokat, Bjørn Kristian Soknes, til NRK.

Vibeche Sofie Falck Danielsen ble funnet død i Nidelva i Trondheim 21. januar i fjor etter å ha vært savnet i fem dager.

En 36 år gammel kvinne er også siktet for drapet. Hun ble pågrepet under ankesaken tidligere denne uka på bakgrunn av 49-åringens forklaring. Kvinnen, som er mannens tidligere samboer, ble onsdag varetektsfengslet i åtte uker.

Hun har også tidligere vært siktet i den samme saken, men saken ble henlagt på bevisets stilling. Hun erkjenner ikke straffskyld og anket fengslingskjennelsen.

Personvernpolicy