Moldovas statsminister slutter etter cv-skandale

Moldovas statsminister Chiril Gaburici vil ikke at spørsmål om hans vitnemål fra videregående er ekte eller ikke, skal dominere den politiske agendaen i landet. (Foto: Viktor Dimitrov / Reuters / NTB scanpix)
Moldovas statsminister Chiril Gaburici vil ikke at spørsmål om hans vitnemål fra videregående er ekte eller ikke, skal dominere den politiske agendaen i landet. (Foto: Viktor Dimitrov / Reuters / NTB scanpix)

Moldovas statsminister Chiril Gaburici anklages for å ha forfalsket sitt eget vitnemål. Nå trer forretningsmannen tilbake etter knappe fire måneder som regjeringssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gaburici ble avhørt av påtalemyndigheten torsdag på grunn av anklager om at forfalsket vitnemålet fra videregående skole.

– Jeg kan ikke sitte i denne posisjonen lenger. Jeg er ikke noen politiker, jeg er en sjef. Jeg ønsker ikke å delta i politiske spill, sier 38 år gamle Gaburici i en melding på regjeringens nettside fredag.

Han sier nå at han håper hans avgang vil ta det politiske fokuset bort fra ham og sikre stabilitet i landet.

– Jeg vil ikke at spørsmål om min utdanning skal bli et tema av nasjonal betydning, sier Gaburici.

38-åringen ble statsminister i februar etter at hans Liberale demokratiske parti dannet en samlingsregjering med andre proeuropeiske partier etter valget på tampen av fjoråret. Gaburici jobbe tidligere i teleselskapene Moldcell og Azercell.

Moldova er ett av Europas aller fattigste land. I fjor signerte den tidligere sovjetstaten en historisk samarbeidsavtale med EU, tross press fra Russland.

Personvernpolicy